ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΜΑΘΗΜΑ 8ο

Ο Βασίλης Ζούλιας δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αρχικά εργάστηκε ως συντάκτης σε περιοδικά μόδας και από το 2002, άνοιξε την μπουτίκ, Vassilis Zoulias Old Athens, όπου παρουσιάζει limited συλλογές του σε συνδυασμό με πολυτελή αξεσουάρ.

Τον χαρακτηρίζει η φράση του Βρετανού φιλοσόφου Φράνσις Μπέικον: «Η μόδα είναι η μόνη προσπάθεια πραγματοποίησης της τέχνης σε ζωντανές μορφές και κοινωνική συναναστροφή». Ο ίδιος συμπληρώνει: «Αυτή η ζωντανή μορφή τέχνης κατέχει τη δύναμη – τη δύναμη να ελέγχει ένα μέρος της εικόνας κάποιου. Ένα άτομο μπορεί να παίξει έναν ρόλο, να ενσαρκώσει μια ιστορία ή να αναπαραστήσει μια εποχή με βάση το τι επιλέγει να φορέσει».

Στις δημιουργίες του φαίνεται η αγάπη και η νοσταλγία του για την κομψότητα της παλιάς εποχής μέσα από τα ρομαντικά print, τις πληθωρικές φιγούρες με λεπτή μέση, το φίνο στυλ και την αριστοκρατική γοητεία συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, με σύγχρονο τρόπο. Έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πιστή πελατεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και δεν είναι λίγες οι φορές που διεθνείς προσωπικότητες επιλέγουν δημιουργίες του για τις επίσημες εμφανίσεις τους. Από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του είναι η συνεργασία με την ενδυματολόγο Πατρίτσια Φιλντ μέσω της οποίας παρουσιάζονται μοναδικά κομμάτια από τη συλλογή του στη δημοφιλή σειρά του Netflix “Emily in Paris”.

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., με φυσική παρουσία στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ “Κανάρη 4” στην Αθήνα και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και την Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Ρόζα Πατσέα, kanari4pli@gmail.com, τηλ. 210 3647577, Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00.